AktualityPodujatia

Deň prvej pomoci v Zlatých Moravciach

poradna

Pri príležitosti zajtrajšieho Dňa prvej pomoci, Územný spolok Červeného kríža v Nitre, Miestna organizácia Slovenského Červeného kríža zastúpenej predsedom Jurajom Bakulom, v spolupráci s Mestom Zlaté Moravce, usporiadali dňa 9. septembra 2011 na námestí A. Hlinku podujatie s názvom „Deň prvej pomoci s ukážkami práce ČK“.

Túto najväčšiu akciu svojho druhu v týchto dňoch v Zlatomoraveckom regióne a v rámci okresu Nitra, otvoril svojim príhovorom primátor Ing. Peter Lednár, CSc., v ktorom vyjadril spokojnosť s iniciatívami dobrovoľníkov ČK pri takýchto zmysluplných akciách s prísľubom svojej účasti na každej z nich.

„Krv je darom, krvi sa netreba báť“ – boli primátorove slová, ktorými sa snažil odbúrať prvotný strach a predsudky pri poskytnutí prvej pomoci a mnohých prípadoch aj k záchrane života.

Pracovníčka MsÚ, vedúca odd. Ľudských zdrojov PaedDr. Klaudia Ivanovičová predstavila a privítala usporiadateľov a hostí, zároveň sa im v mene Mesta aj poďakovala.

Riaditeľka Územného spolku ČK Barbora Bengyáková vyjadrila svoju spokojnosť nad zorganizovaním celej akcie, účasťou ako aj jej samotným priebehom, vyslovila svoju vďačnosť za záujem a spoluprácu Mesta Zlaté Moravce a MsKS, pretože sa podľa jej slov a skúseností v poslednej dobe táto sféra dosť zanedbávala. Okrem iného opomenula:

„Je veľmi dôležité naučiť sa poskytovať prvú pomoc, pretože ak viete pomôcť druhému, pomáhate tým aj sami sebe. Preventívne dávate väčší pozor, lepšie a rýchlejšie rozpoznáte varovné signály a vďaka svojim znalostiam predchádzate tomu najhoršiemu.“

Mali sme možnosť vidieť názorné ukážky pomoci pri rôznych úrazoch a nešťastiach, na ktoré sa deti, žiaci a pedagógovia v zastúpení všetkých škôl a škôlok v Zlatých Moravciach už dopredu veľmi zodpovedne pripravili.

Akcia bola zameraná na lepšiu informovanosť o poskytovaní prvej pomoci k záchrane ľudského života, ako aj na získanie odbornejších poznatkov o práci Červeného kríža.

-lr-

[nggallery id=144]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button